Бокс. 13 грудня в німецькому місті Маннгеймі Володимир Кличкотаки проведе захист своїх титулів у поєдинку проти американця Гасима Рагмана.

Інформація про можливий бій Кличко — Рагман з’явилася 1 листопада, а після того як її підтвердив офіційний сайт братів Кличків, новину можна вважати офіційною.

Спочатку в середині грудня Володимир мав захищати свої чемпіонські титули у суперечці з Олександром Повєткіним. Та росіянин відмовився від бою, пояснивши це травмою. Тоді менеджери Кличка-молодшого хутко знайшли заміну, виконавши обіцянку: знайти суперника високого світового рівня.

Таким, безперечно, слід вважати 35-річного Гасима Шариффа Рагмана. Американець на професіональному ринзі провів 54 поєдинки, здобув 45 перемог, 36 з яких — нокаутом. 2005 року Рагман мав зустрітися на рингу з Віталієм Кличком. Але бій кілька разів переносили, а потім відмінили через травму Віталія. У серпні 2006 року Гасим Рагман втратив чемпіонський титул за версією WBC у бою з росіянином Олегом Маскаєвим.

— Америко, обіцяю тобі, я можу вдарити зліва, можу справа, по корпусу, продемонструвати аперкоти. У мене відмінна команда: Маршал Кауфман, Стіві Нельсон, — це звернення до вболівальників несподіваного претендента на чемпіонські пояси ІBF/WBO Гасима Рагмана. — Не варто списувати мене з рахунків. Утім, таке ставлення було до мене завжди, я вже звик. Відтоді, як я став професіоналом, мені говорили, що я не вартий витрачених на мене грошей. Коли я вперше втратив титул, про мене так казали. Але моя команда не залишила мене. Вона вірила в мене, і, що найголовніше, я сам вірив у себе. Упевнений, що зараз зможу побити будь-якого хлопця із суперважкого дивізіону в будь-який момент. Впевнений у тому, що зможу відповісти за свої слова. Обов’язково підготуюся до бою з Кличком і підійду до цієї зустрічі в найкращій формі. Я — на шляху до завоювання чемпіонського титулу. Буду підтягнутішим, зібранішим і сфокусованим. Розставлю всі крапки над «і», не сумнівайтеся в цьому. Я не просто зацікавлений у спробі завоювати чемпіонський титул — я завоюю цей пояс.

Жіночий ринг — у Миколаєві

Чемпіонат Європи серед жінок відбудеться наступного року в Миколаєві. Ця інформація з’явилася на сайті Європейського союзу боксерських конфедерацій (EUBC). Турнір заплановано на 8—17 вересня 2009 року.