Прагнуть повернути на телеекрани російські канали

Президія Верховної Ради Криму звернулася до Президента і Голови Верховної Ради України з проханням призупинити дію рішення Нацради з питань телебачення й радіомовлення про заборону трансляції низки російських каналів українськими кабельними мережами. Це питання кримські депутати вимагають винести на засідання РНБОУ.

Водночас президія звернулася до глави українського парламенту з пропозицією ініціювати внесення змін до закону «Про телебачення й радіомовлення», зокрема щодо відповідності програм, що транслюються в країні, Європейській конвенції про транскордонне телебачення.

* * *

Депутати Донецької міської ради мають намір на найближчій сесії розглянути питання про відключення російських каналів кабельними операторами України. Про це журналістам повідомив міський голова Олександр Лук’янченко. Ініціаторами розгляду цього питання стали представники фракцій Партії регіонів та Блоку Наталії Вітренко.

«Зараз наші юристи працюють із кожним оператором і вони знайдуть достатній аргумент для того, щоб захистити права мешканців нашого міста у питаннях отримання інформації», — запевнив міський голова.

Замінити відповідального за Євро-2012

Замість міського голови Львова Андрія Садового депутати обласної ради просять призначити відповідальним за Євро-2012 голову обласної держадміністрації Миколу Кмітя. Відповідне звернення вже направлено до Президента, Кабміну та РНБОУ.

«Звертаємо вашу увагу на штучне затягування деякими органами державної влади і міським головою Львова вирішення першочергових заходів з підготовки до чемпіонату, зокрема таких, як: будівництво стадіону, реконструкція аеропорту, погодження проекту створення багатофункціонального вокзального комплексу», — йдеться у зверненні.