Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк привітав залізничників із професійним святом

Він, зокрема, зазначив:

«Минуло 147 років з того історичного дня, коли на територію сучасної України до Львова прибув перший потяг «Ярослав», що з’єднував Відень, Краків, Перемишль і Львів.

Залізниця — найважливіша ланка транспортної інфраструктури країни, яка має стратегічне значення. Від технічного стану та ефективної експлуатації залізничних шляхів залежить безперебійне сполучення між регіонами України та зарубіжжя, а також надійна доставка пасажирів та вантажів, зміцнення економіки.

На українській залізниці завжди працювали висококваліфіковані фахівці, справжні професіонали. Сьогодні ми вшановуємо вашу нелегку, наполегливу працю. Залізничники створили міцну галузь, якій належить звання потужного локомотива національної економіки. Адже за вашої участі не лише здійснюються пасажирські перевезення, а й будуються комфортабельні автомагістралі європейського зразка, зводяться мости, перевозяться вантажі господарського призначення, здійснюються потужні соціальні проекти.

Бажаю вам, шановні працівники залізничного транспорту, міцного здоров’я, щастя, добра і благополуччя. Нехай на життєвих та професійних перехрестях в усьому і завжди вас супроводжує зелене світло».

Тимчасова комісія шукає сліди незаконного продажу зброї в Цхінвалі

Члени тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, що розслідує законність поставок Україною військової техніки і зброї в Грузію, прибули в столицю Південної Осетії.

— Комісія розраховує знайти в Південній Осетії факти, що підтверджують передачу Грузії української військової техніки і боєприпасів з порушенням законодавства України і норм міжнародного права, — заявив голова комісії Валерій Коновалюк.

Наразі депутати оглядають зруйновані райони Цхінвалі. У них також запланована зустріч з керівництвом Південної Осетії. На переконання Валерія Коновалюка, Україна свідомо продавала зенітно-ракетні установки Грузії, зашкоджуючи своїй обороноздатності.

 

У зв’язку з виключенням із списків вважати недійсним посвідчення помічника-консультанта народного депутата України Павловського А. М. Шеляженка Юрія Вадимовича за № 461/10.

Управління кадрів.