У видавництві «Нора-Друк» вийшов новий роман Ірен Роздобудько «Дві хвилини правди». Ця книга — тринадцята в біографії письменниці.

Коли починаєш її читати, з’являється відчуття, що вона саме про тебе. Воно, мабуть, не випадково, бо якось в одному з інтерв’ю письменниця сказала, що сюжети для своїх романів придумує, дивлячись на випадкових вуличних перехожих. Це своєрідна тонка майстерність, одне з неписаних правил, про яке згадував латиноамериканський письменник Маріо Варгас Лоса у своїх «Листах до молодого романіста».

Текст книги, як завжди в Ірен Роздобудько, легкий для сприйняття і читання. Цей роман, в якому є всі традиційні «заманки» (любов, таємниці, авантюра), має ще й філософський контекст. «Дві хвилини правди» — це історія символічної дороги чотирьох людей, що подорожують в підсвідомих пошуках свободи та загублених мрій. Герої намагаються втекти від себе, від пережитої в минулому драми, що залишила рубці в пам’яті. Вони не бажають бути колишніми. Таких людей скільки завгодно в реальному житті. Щоправда, не всім вдається повернути себе зі стану пораненого звіра до людини з відкритим серцем і світлими надіями.