7 листопада 2008 року Комуністична партія розпочинає проведення по всій країні масових акцій протесту під гаслом «Геть Ющенка та олігархів! Трудівникам — гідне життя!», спрямованих проти політики Президента. Про це під час прес-конференції заявив народний депутат, лідер КПУ Петро Симоненко.

За його словами, головною причиною розгортання протестних акцій є ухвалення Верховною Радою антикризових заходів, поданих главою держави, «на догоду олігархічним колам, керівництву Міжнародного валютного фонду і транснаціональним корпораціям». Ці заходи, на його переконання, зруйнують економіку, знищать вітчизняного виробника і боляче вдарять по простих громадянах.

Він також висловив упевненість, що складна ситуація в країні повинна спонукати всі здорові політичні сили приєднатися до акції протесту, ініційованої комуністами.

Лідер КПУ вважає, що прийнятий парламентом президентський закон про першочергові антикризові заходи спричинить зростання рівня безробіття в Україні. «Рішення, що було прийняте Верховною Радою й одержало підтримку в певної частини політичних сил як антикризові заходи, найближчим часом призведе до скорочення робочих місць, зменшення перерахувань до Пенсійного фонду, скорочення місцевих бюджетів тощо», — наголосив Петро Симоненко. Народний депутат переконаний, що прийняття Верховною Радою відповідного закону суперечить національним інтересам.

Він критично оцінив дії парламентських фракцій, які проголосували за прийняття антикризового закону щодо підтримки ними надання Міжнародним валютним фондом кредиту Україні. «Цей кредит фактично вводить тимчасову адміністрацію транснаціональних корпорацій на території країни», — сказав лідер комуністів. За його словами, кредит МВФ можна вважати хабарем українській владі з боку США.