Саме ці слова звучали, немов набат, майже у кожному виступі представників двох земляцтв — Вінницького та Луганського, які зібралися в клубі Кабінету Міністрів України. А прийшли вони сюди і розмістилися за величезним круглим столом, щоб в урочистій обстановці передати від Луганщини Вінниччині координаторство акцією «Земляцтва єднають Україну», яка мандрує нашою країною. Серед присутніх можна було зустріти чимало відомих людей: політиків, громадських діячів, підприємців, банкірів, керівників обласних установ, науковців, поетів, артистів... За їх участі й відбулася символічна передача булави східних українців своїм землякам-подолянам з берегів Південного Бугу.

Голова Вінницького міжнародного земляцтва Віталій Безносюк, вітаючи присутніх з цією важливою подією, підкреслив, що сам факт передачі координаторства, яке згодом перейде далі — за Південний Буг і Збруч, на захід країни, уже засвідчує єднання східної України з центральною. Голова Луганського земляцтва Михайло Галич, передаючи булаву керівникові Вінницької облради Григорію Заболотному як символ зміни координаторства земляцтвами, побажав подолянам упевнено йти шляхом єднання українців і все зробити, щоб воно в цей розбурханий час стало надійним і міцним.

— Люди нині хочуть, щоб у державі були стабільність і порядок, — наголосив Григорій Заболотний, — щоб панували не розбрат та економічна криза, а мир і спокій, що дає можливість творити добро. Задля цього ми, керівники області, не ділимо між собою повноваження, а ділимо відповідальність...

Щедра вінницька земля, наголошували промовці, з давніх-давен славиться своєю красою, своїми родючими нивами й співучими людьми. На підтвердження цього лауреат Шевченківської премії поет Петро Перебийніс, поетеса, заслужений діяч мистецтв Ганна Чубач, дует «Горлиця», заслужений артист України Станіслав Городинський, диктор Українського радіо отець Петро Бойко порадували присутніх чарами українського слова і задушевної пісні. Виконавчий директор Вінницького міжнародного земляцтва Олександр Шпак, дякуючи присутнім за їхній внесок у справу єднання українців, закликав усіх і далі це робити щиро, щоб наша країна міцніла й зростала. Наостанок В. Безносюк повідомив, що наступний етап акції «Земляцтва єднають Україну» відбудеться 17 листопада цього року в одному зі столичних музеїв, куди запросять усіх небайдужих людей.