Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко вважає, що треба притягнути до кримінальної відповідальності народних депутатів, нібито причетних до злочинних угруповань.

Учора заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко заявив про те, що він вражений поінформованістю Президента щодо наявності у парламенті «народних депутатів, які входять до складу банд, зокрема, «Горобці», «Хромой», «Брокард» тощо.

Водночас, зважаючи на те, що у заяві глави держави йдеться про причетність парламентаріїв до злочинної діяльності, Микола Томенко вимагає від Генеральної прокуратури невідкладно подати до Верховної Ради відповідні матеріали, які підтверджують заяви Віктора Ющенка, а також підготувати подання про притягнення народних обранців до кримінальної відповідальності та щодо позбавлення їх депутатської недоторканності.

«У разі, якщо протягом наступного пленарного тижня такого подання не буде, можна констатувати, що Служба безпеки вкотре обманула Президента України, який, в свою чергу, дезінформував українське суспільство», — зазначив Микола Томенко.