Вечірнє засідання, 30 жовтня

Розпочинаючи вечірнє засідання, Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк повідомив, що порівняльна таблиця до законопроекту про першочергові заходи стосовно запобігання негативним наслідкам фінансової кризи та про внесення змін до деяких законодавчих актів, над котрою, власне, й працювали комітети з самого ранку, уже готова. Водночас глава парламенту поінформував, що немає узгодженого рішення трьох комітетів, як це передбачено постановою Верховної Ради.

Тож Арсеній Яценюк запропонував розглянути антикризовий документ на пленарному засіданні вже в п’ятницю.

Наступним на порядку денному значився законопроект про судоустрій. Однак, зі слів головуючого, він містить 900 поправок, з яких три сотні точно треба проголосувати. «Якщо ми ввійдемо в процедуру розгляду другого читання, то ми потім не зможемо її перервати для того, щоб розглядати антикризовий законопроект», — зауважив Голова Верховної Ради.

Відтак він запропонував приступити до ратифікації міжнародних угод.

Верховна Рада ратифікувала угоду з урядом Республіки Албанія про торговельно-економічне співробітництво та угоду з Європейським космічним агентством стосовно співробітництва у використанні космічного простору в мирних цілях. Депутати також схвалили угоду з урядом Республіки Узбекистан про співробітництво в галузі попередження надзвичайних ситуацій і ліквідації їх наслідків, з урядом Республіки Парагвай про торговельно-економічне співробітництво. Парламентарії дали зелене світло угодам з урядом Республіки Казахстан про взаємний захист секретної інформації та з урядом Ісламської Республіки Пакистан про взаємну охорону секретної інформації. Окрім того, ратифіковано подібні угоди з урядами Королівства Норвегія, Соціалістичної Республіки В’єтнам та Республіки Албанія.