Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк зустрівся з міністром закордонних справ Республіки Македонія Антоніо Мілошоскі. На початку зустрічі керівник македонського зовнішньополітичного відомства подякував главі українського парламенту за прийом у стінах Верховної Ради. За його словами, Україна та Республіка Македонія мають позитивний розвиток двосторонніх відносин, які будуються на взаємній повазі та довірі.

«Македонська Республіка дуже симпатизує Україні. Ми вдячні за вашу підтримку нашої держави на міжнародному рівні. Я думаю, двосторонні відносини між нашими країнами й надалі розвиватимуться, а після візиту вашого Президента В. Ющенка до Македонії в грудні цього року вони вийдуть на новий рівень», — підкреслив А. Мілошоскі.

За його словами, Республіка Македонія розраховує на поглиблення співробітництва з Україною в торговельній, економічній, оборонній, культурній галузях. Зокрема, македонська сторона зацікавлена в українських інвестиціях та активізації співробітництва між бізнесом обох країн. Також глава македонського зовнішньополітичного відомства поінформував Голову Верховної Ради України про те, що під час візиту Президента України В. Ющенка в центральному парку Скоп’є, навпроти македонського парламенту, буде відкрито погруддя Тараса Шевченка. Це, за словами А. Мілошоскі, сприятиме популяризації української культури серед македонського населення. Своєю чергою, Голова Верховної Ради України подякував співрозмовникові за підтримку в реалізації цього проекту.

Під час розмови сторони торкнулися також ситуації в українському парламенті, перед яким, за словами Голови Верховної Ради України Арсенія Яценюка, стоїть важливе, першочергове завдання — прийняти пакет антикризового законодавства.