Ранкове засідання 30 жовтня

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк почав засідання з повідомлення про те, що комітети, які розглядали антикризовий закон у середу, засідали до 23-ї години. Вони продовжили свою роботу вранці вже о 9-й, однак, незважаючи на це, документ до розгляду в другому читанні підготувати не встигли — на початок засідання ще не була готова порівняльна таблиця з численними поправками. Отож Голова Верховної Ради запропонував відкласти розгляд цього резонансного законопроекту до вечірнього засідання, зазначивши, що його слід попередньо узгодити ще й на погоджувальній раді керівників фракцій. Уранці ж Арсеній Яценюк запропонував парламентаріям розглянути лише питання призначення і звільнення суддів. Водночас він звернувся до депутатів із проханням не розпускати руки щодо одне одного.

— Не можна опускатися до фізичного протистояння, — зауважив глава парламенту. — В нас не було цих речей протягом року. Незважаючи на дуже складні ситуації.

Голова Верховної Ради попросив колег, щоб інцидент, який мав місце в середу, став «першим і останнім».

Після цього в ранковому засіданні було оголошено перерву. Затим парламентарії проголосували за призначення та звільнення суддів різного рівня акредитації, і Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Лавринович оголосив ранкове засідання закритим.