Велоспорт (шосе). Флоренція (Італія). Українець Андрій Гривко, котрий виступає за команду «Mіlram», став переможцем перегонів «Fіrenze-Pіstola» з роздільним стартом. Наш спортовець швидше за всіх пройшов 30-кілометрову дистанцію.

Перемога Андрія була переконлива. Він на 10 секунд випередив італійця Марко Піонті, котрий фінішував другим. І зайвий раз довів, що не дарма є діючим чемпіоном України в тайм-триалі.

Відзначимо, що на чотирьох останніх стартах у перегонах «Fіrenze-Pіstola» українці перемагають втретє. У 2004-му і 2005 році перший був Сергій Матвєєв.

Ушу саньда. Варшава (Польща). Українці Тетяна Дахіна та Андрій Коваль стали бронзовими призерами чемпіонату світу з ушу саньда. Дахіна виборола медаль у категорії до 48 кг, а Коваль став призером у сучасному таолу.

Футбол. Воротар ФК «Харків» Дмитро Стойко грав з поламаною рукою півтора тайму матчу 12-го туру Прем’єр-ліги проти донецького «Шахтаря» (0:0). Як повідомляє прес-служба харківського клубу, на 32-й хвилині Стойко після флангового прострілу Шевчука в падінні перехопив і забрав м’яч. А потім нападник «Шахтаря» Брандау наступив йому на руку ногою. Після повернення з Сум до Харкова Стойку зробили рентгенівський знімок. Як з’ясувалося, у футболіста перелом зап’ястя.

Шахи. Бонн (Німеччина). Десята партія матчу за світову шахову корону між індусом Вішванатаном Анандом і росіянином Володимиром Крамником могла стати останньою, бо, щоб захистити титул чемпіона світу, індійському гросмейстеру достатньо було зіграти внічию. Підготовка його суперника досі має помітно слабший вигляд.

Ананд, який грав чорними, вперше у цьому матчі застосував захист Німцовича. Суперники швидко розіграли перші 17 ходів. Крамник застосував новинку, і в білих виникла певна позиційна перевага. Ананд припустився стратегічних помилок у захисті і вимушений був здатися вже на 29-му ході.

Отже, рахунок у матчі — 6:4 на користь Ананда. У двох партіях, що залишилися, його супернику потрібно тільки перемагати. Учора учасники відпочивали, а сьогодні має відбутися одинадцята партія. Білими грає Ананд.

Ювілею присвячено

Без краваток, лише у футбольній формі, відбулася зустріч між депутатами Херсонської та Миколаївської міських рад.

Цей захід улаштували з нагоди святкування 100-річчя появи футболу у Миколаєві.

У першому таймі рахунок був на користь господарів-миколаївців — 4:3. Проте завершилася гра перемогою гостей. Херсонці довели, що вони кращі гравці, обігравши колег з рахунком 6:5. Два переможні голи у другому таймі забили депутати Сергій Хаборський та Андрій Дмитрієв.

Алла БРУСИЛОВА.