Мешканцям Херсонщини дедалі складніше скористатися своїм законним правом на субсидію для придбання скрапленого газу та твердого палива. Її в області призначили 8966 родинам (дані облдержадміністрації) на суму 9,2 мільйона гривень, але купити це паливо люди наразі фізично не можуть.
Оптове постачання вугілля в степовий регіон скоротилося до мізерних значень через зупинку шахт та підриви залізничних колій на Донеччині та Луганщині, а запаси скрапленого газу для потреб населення тут вичерпалися ще місяць тому через припинення в державі аукціонів з його закупівлі.
Директор ДП «Газпостач», яке централізовано реалізувало блакитне паливо, Сергій Сікоєв каже, що від безвиході люди стали заповнювати свої балони «комерційним» газом на газових автозаправках, які для цього не призначені. До того ж це просто небезпечно: на АГЗС технічний стан балона перед його заповненням не перевіряють, а несправний балон, ущерть залитий пропаном, — готова бомба. І найгірше, що ці бомби можуть вибухнути не тільки у приватних оселях, а ще й у численних пансіонатах та кафе на курортах азовського й чорноморського узбережжя Херсонщини. 
Вл. інф.