Виборів у 2008 році не буде. Про це заявив на прес-конференції в Чернігові заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко (на знімку). На його думку, їх вже неможливо зорганізувати до 21 грудня.

Ідея виборів не має нічого спільного з «поганою» роботою Верховної Ради, оскільки під час третьої сесії Президент підписав 54 закони, ветував 6. Це більше, ніж було за першу-другу сесії. Вибори — «це наслідок політичної боротьби, що напряму пов’язана з майбутньою президентською виборчою кампанією».

М. Томенко вважає, що найактуальнішим питанням сьогоднішнього дня для України є не розгортання політичного протистояння, а подолання наслідків світової кризи. Законодавець пропонує до першочергових антикризових заходів зарахувати «унеможливлення ризиків щодо вкладів громадян», розробку державних механізмів допомоги соціально незахищеним, особливо безробітним.

«Не лише суспільство і фахівці, а дедалі більше представників політичних сил розуміють, що з двох проблем (фінансової та політичної кризи) успішно можна розв’язати лише одну, — зазначив заступник Голови Верховної Ради України. — Водночас умовою вирішення фінансової кризи в Україні є бодай відносно погоджені дії всіх структур влади та політичних сил в Україні. З цією метою в парламенті досягнуто домовленості про необхідність ухвалення єдиного плану дій для мінімізації впливу світової фінансової кризи на економіку України».

М. Томенко переконаний, що в реаліях України, «де доволі велике протистояння», а головні політичні сили майже рівноцінні, коаліція має бути «інструментом формування уряду», а не гальмом у прийнятті законів в інтересах людей, суспільства. Верховна Рада засвідчує реальну можливість депутатів працювати в режимі результативних тимчасових домовленостей стосовно необхідності розгляду неконфліктних питань соціально-економічного характеру.

Микола Томенко передав обласній раді для закладів освіти та культури області дві тисячі компакт-дисків «Головні пісні та мелодії України», «Живі голоси. Класика української літератури» і «Лебеді материнства: Живий голос Василя Симоненка». Це — проект, підтриманий фондом Миколи Томенка та Національною радіокомпанією України за сприяння Чернігівського земляцтва у Києві, реалізується з метою забезпечення кожної школи та будинку культури в області для використання цих аудіозаписів у позакласній та навчальній роботі школярів Придесення.

Заступник Голови Верховної Ради М. Томенко зустрівся з головою обласної ради Наталією Романовою, студентами Чернігівського державного педагогічного університету імені Т.Г. Шевченка. Він поінформував їх про діяльність законодавчого органу, відповів на запитання.

Чернігів.

Фото автора.