Виявлено порушення законодавства та фінансові зловживання, допущені під час поставок української зброї та бойової техніки до Грузії. Про це на прес-конференції заявив народний депутат від Партії регіонів, голова тимчасової слідчої комісії Верховної Ради із з’ясування обставин поставок до Грузії української військової техніки Валерій Коновалюк.

«Наша робота ведеться дуже активно. Комплексна перевірка фінансово-господарської діяльності торгуючих організацій, що займаються експортом озброєнь, дала змогу виявити серйозні порушення. Все це надамо в заключному звіті», — підкреслив народний депутат.

Він сказав, що найближчим часом ТСК, незважаючи на політичну кризу в країні, зможе виступити зі звітом у Верховній Раді. «Ми не тільки поінформуємо народних депутатів про виявлені факти, але найголовніше — зробимо попередні висновки, які підштовхнуть і Генеральну прокуратуру, й інші правоохоронні органи на реагування», — заявив глава ТСК.

Валерій Коновалюк також повідомив, що 3 листопада планується виїзне засідання комісії до Грузії й Південної Осетії. «Я впевнений, ця поїздка дасть важливу додаткову інформацію для остаточних висновків комісії», — підкреслив парламентарій.

Він розповів, що відчуває колосальний тиск, і розслідування для нього стає небезпечним. Сьогодні ці проблеми можуть вплинути на подальшу ситуацію в країні. «Ми налаштовані рішуче й упевнені, що вдасться не лише виявити всі порушення, а й внести пропозиції, що стосуються посилення державного контролю у сфері експорту озброєнь. Крім того, готуємо державну програму з утилізації боєприпасів, а також розробляємо закон про військово-технічне співробітництво й усе, що могло б допомогти Україні активізувати свої зусилля насамперед у розвитку військово-промислового комплексу країни й уникнути поставок озброєнь до зон конфліктів, що призводять до загибелі мирного населення», — заявив В. Коновалюк.