Міжнародною федерацією футболу (ФІФА) розглядається доцільність уведення додаткової — четвертої — заміни під час овертайму на чемпіонатах світу. Новацію  можуть започаткувати на ЧС-2018. На думку колишнього тренера збірної Франції Жерара Ульє, який є членом технічної групи ФІФА, це — потрібна річ.
— Ідея гарна. Додаткова заміна може бути здійснена лише в овертаймі, — сказав він. — І лише за умови травми гравця.
«Суперорли» залишилися без наставника
Стівен Кеші залишив посаду тренера збірної Нігерії. Про це він оголосив після того, як його команда поступилася в 1/8 фіналу Франції, повідомляє офіційний сайт ФІФА.
«Настав час повернутися до сім’ї і взятися за нове випробування. Я насолоджувався кожним моментом, для мене було великою честю очолювати «Суперорлів». Проте, настав момент для прощання», — сказав Кеші.
Раніше повідомлялося, що він може очолити збірну ПАР.
Гітцфельд перекваліфікується в телекоментатори?..
Після поразки від аргентинців тренер збірної Швейцарії німець Оттмар Гітцфельд (на знімку, ліворуч) оголосив про завершення кар’єри. Тепер 65-річний фахівець планує працювати на телебаченні.
«Моя кар’єра тренера завершилась. Попереду на мене чекає спокійне життя. Працюватиму на телебаченні — там хоч не програють матчі», — цитує німецького наставника Football Іtalіa.
Гітцфельд свою тренерську кар’єру розпочав у швейцарських клубах «Цуг», «Арау» і «Грассхоппер», після чого працював на батьківщині: в дортмундській «Боруссії» і двічі в «Баварії». Ставав переможцем чемпіонату і Кубка Швейцарії, чемпіонату і Кубка Німеччини, а також вигравав Лігу чемпіонів з «Баварією».
У збірній Швейцарії Гітцфельд працював з 2008 року. Двічі виводив команду на чемпіонат світу. 2010-го швейцарці посіли третє місце в групі з Іспанією, Чилі і Гондурасом.
Забив німцям — отримуй «Порше»
Алжирський бізнесмен добряче мотивував гравців, котрі захищали честь його країни на ЧС-2014. Перед матчем 1/8 фіналу проти Німеччини, в якому Алжир ледь не створив сенсацію, товстосум пообіцяв видати ключі від будь-якої моделі спортивної машини гравцю, який заб’є гол Мануелю Нойєру.
Наприкінці овертайму м’ячем у ворота Німеччини відзначився Абдельмумен Джабу, який отримає шикарний подарунок. Півоборонець туніського «Клуб Африкен» обрав «Порше Каєнн» вартістю понад 60 тисяч євро.

Фото uefa.com.