Олімпійська чемпіонка Сіднея-2000 та Афін-2004 Яна Клочкова (чотири золоті нагороди), багаторазова чемпіонка світу та Європи, а також чемпіон світу, багаторазовий чемпіон Європи і переможець турнірів Кубка світу, срібний призер Олімпіади в Сіднеї, кандидат педагогічних наук Денис Силантьєв вирішили завершити кар’єру спортсменів. Про це повідомив віце-президент Федерації плавання України Андрій Власков.

***

«Подав у відставку» з причин особистого характеру і через проблеми зі здоров’ям знаменитий словацький футбольний арбітр Любош Міхел, котрого дуже добре знають і шанують

в Україні. Пан Міхел, зокрема, працював на останньому фіналі Ліги чемпіонів між англійськими клубами «Манчестер Юнайтед» і «Челсі». Цю інформацію ЗМІ розповсюдили, посилаючись на словацьку футбольну асоціацію.

Упродовж тривалого часу 40-річного арбітра турбувала травма ахіллового сухожилля. Нещодавно він переніс операцію, через яку не зміг судити матч відбірного турніру чемпіонату світу-2010 між збірними Бельгії та Іспанії.

Міжнародна кар’єра Любоша Міхела почалася 1994 року. Він працював на 50 матчах Ліги чемпіонів, включаючи два півфінали та один фінал, а також судив вирішальний матч Кубка УЄФА між «Порту» та «Селтіком» у 2003 році. Словак обслуговував зустрічі чемпіонатів світу 2002 і 2006 років.

Претендент... зламався

Бокс. Обов’язковий претендент на титул ІBF у надважкій вазі Олександр Повєткін (Росія) зазнав серйозної травми, через яку його бій проти чемпіона ІBF і WBO Володимира Кличка (Україна) доведеться перенести на початок наступного року, повідомляє Fіghtnews.com з посиланням на юриста компанії Sauerland Event Скотта Шефера.

Повєткін травмувався минулої п’ятниці під час пробіжки в лісі, спіткнувшись об корінь дерева і надірвавши зв’язки на лівій нозі. Це пошкодження не дасть йому змоги відновити тренування до кінця листопада, через що він не зможе підготуватися до поєдинку проти Кличка до призначеної дати — 13 грудня.

«Олександр дуже засмучений, — заявив генеральний директор Sauerland Event Кріс Майєр. — Ми опублікуємо нову інформацію про стан його здоров’я, тільки-но отримаємо її, однак ми очікуємо, що він цілком поправиться і зможе зустрітися з Кличком на початку 2009 року».

Сам Володимир Кличко не має намірів змінювати власні плани і збирається вийти в ринг 13 грудня. А це означає, що на початку 2009 року його бою з Повєткіним не буде. Юрист Кличка-молодшого — Шеллі Фінкель в інтерв’ю ESPN, підтвердив, що Кличко залишає дату 13 грудня 2008 року для захисту титулу.