Учора представникам усіх парламентських сил так і не вдалося виробити спільний антикризовий проект.

«Результати наради невтішні: спільної думки щодо виходу з кризи не існує», — заявив після наради у Голови Верховної Ради лідер комуністів Петро Симоненко. Уряд, за його словами, не пропонує конструктивних заходів для порятунку національної економіки. «Уряд і представники потужного бізнесу пропонують не реальні кроки щодо стабілізації ситуації, а хочуть «освятити» вимоги Міжнародного валютного фонду і захистити інтереси закордонного капіталу», — зазначив Петро Симоненко. Така позиція, за його словами, є зрадою національних інтересів, оскільки в такий спосіб рятується не економіка, а кредити, які бралися раніше.

Лідер комуністів запропонував Мінфіну дати відповідь: як він використає 33 млрд. доларів резервного фонду, перш ніж брати 16 млрд. кредиту від МВФ. Крім того, на його переконання, треба також чітко знати, на які заходи будуть спрямовані кредити, щоби запрацювала економіка України, а люди мали роботу й гідну зарплату. Водночас, як зазначив Петро Симоненко, комуністи мають власне бачення виходу України з кризи. І внесуть сьогодні відповідний проект постанови. «Ми запропонували ті заходи, які першочергово захищатимуть наші інтереси, — зазначив Петро Симоненко. — Я запропонував, щоб фахівці проаналізували критичний імпорт в Україні і визначилися стосовно подальшої співпраці з СОТ. Як сьогодні працювати, щоб не було посередника між шахтою і електростанцією, і в такий спосіб зменшити ціну на вугілля і стабілізувати ціни на енергоносії». Лідер комуністів переконаний, що урядовцями і представниками потужного капіталу нав’язується ідея націоналізації тих українських банків, які начебто не можуть витримати кризу. Отже, таким чином, перекладається відповідальність за повернення кредитів тих самих комерційних банків на державу. На жаль, резюмував Петро Симоненко, у владі немає єдності, незрозуміла, на його переконання, й позиція Президента. «А відлік часу для рятування економіки йде вже на години», — додав він.

Після наради представники політичних сил пішли обговорювати законопроекти стосовно виходу України з кризи у свої фракції.