Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 12-й тур.

«Арсенал»—«Ворскла». 0:0. 1 100 глядачів. Арбітр — Шмигельський (Львів).

«Чорноморець»—«Дніпро». 1:1. 6 000 глядачів. Арбітр — Сіренко (Сімферополь). Голи: Косирін, 14 — Воробей, 7.

«Кривбас»—«Іллічівець». 0:0. Арбітр — Грисьо (Львів).

«Зоря»—«Львів». 1:1. 5 500 глядачів. Арбітр — Абросимов (Одеса). Голи: Шевчук, 90+6 — Г. Баранець, 44. Вилучено Марущака («Львів», 51, фол останньої надії).

«Таврія»—«Динамо». 1:3. 10 500 глядачів. Арбітр — Шандор (Львів). Голи: Ідахор, 64 — Бангура, 7 (п), Мілевський, 54, 86. Не реалізували пенальті: Бангура («Динамо», 7) і Мілевський («Динамо», 83).

«Карпати»—«Металург» (Запоріжжя). 0:0. 6 500 глядачів. Арбітр — Зубарєв (Слов’янськ).

«Металург» (Донецьк)—«Металіст». 0:2. 3 500 глядачів. Арбітр — Скоміна (Словенія). Голи: Трішович, 85, Конюшенко, 88.

«Харків»—«Шахтар». 0:0. 8 000 глядачів. Арбітр — Орєхов (Київ). Вилучено Брандау («Шахтар», 88, навмисний удар суперника ліктем).

Бомбардири: Джексон Коельо («Металіст»), Ісмаель Бангура («Динамо») — по 9 м’ячів, Артем Мілевський («Динамо») — 6.

У кожному турі, як правило, є свій центральний матч. Не став винятком і нинішній. Особливо очікували поєдинок в Донецьку, де порушник спокою в поточному чемпіонаті і претендент на найвищі підсумкові місця «Металург» приймав ще одного виборювача медалей — харківський «Металіст». Загалом гра була рівна. Господарі навіть більше володіли ініціативою в першій половині. А все закінчилося нокаутуючим подвійним ударом харків’ян, коли здавалося, що все завершиться «сухою» нічиєю.

Тут слід віддати належне тонкому стратегові Мирону Маркевичу, котрий зробив дуже доречні заміни. І саме ті, хто з’явився на полі в середині другого тайму, Трішович і Конюшенко, виправдали довіру тренера і завдали переможних ударів. Після цього боротьба, принаймні за «срібло», розгориться ще палкіше.

Не можна сказати, що три очки в Сімферополі дісталися «Динамо» без особливих зусиль. Що підтвердив і їхній наставник Юрій Сьомін. «Таврія», турнірне становище якої нині критичне, намагалася в зустрічі з іменитим суперником повернути до себе любов і повагу вболівальників. Тому сімферопольці зібралися як ніколи, мов на останній бій. Тож киянам подекуди було непереливки. До того ж вони не реалізували два пенальті.

Саме коли Мілевський не зміг переграти воротаря кримчан Бандуру, здавалося, з’явилася інтрига. Але невлучний «стрілець» невдовзі реабілітувався, і за рахунку 1:3, як-то кажуть, «Таврії» було вже нічого ловити. Тепер «Динамо» випереджає переслідувача вже на п’ять очок.

Продовжує розчаровувати своїх прихильників «Шахтар», котрий не зміг здолати навіть явного аутсайдера. Хоча донеччани і мали величезну ігрову перевагу, їхня атака й цього разу виявилася безсилою. Чим запам’ятався чемпіон, то це негідною поведінкою окремих гравців. Один лише Фернандіньо вдарив суперника ліктем в обличчя, а потім топтався по харківському футболістові, котрий лежав. А от Брандау кара не минула. Арбітр Олег Орєхов вилучив його, порадившись із своїм асистентом Олександром Шамичем. Удар бразильця ліктем роз’юшив обличчя харків’янину Івану Козорізу...