Парламент засідатиме до того моменту, доки не буде прийнятий відповідний пакет економічного законодавства. «Іншого виходу в нас немає. Це не політичне питання, а питання життя і діяльності країни», — наголосив глава парламенту.

Про це Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк заявив на вчорашньому «круглому столі» на тему: «Пропоновані шляхи виходу з фінансової кризи» за участю народних депутатів, банкірів, фінансистів, представників Світового банку, МВФ, Європейської бізнес-асоціації, експертної економічної ради при Голові Верховної Ради України. Говорячи про підсумки учорашньої наради за участі представників парламентських сил, Арсеній Яценюк наголосив, що узгодженого пакета немає і не буде. Водночас нині експерти глави парламенту і різних фракцій працюють над 40 сторінками тексту, який запропонував уряд. «Ми робитимемо мінімальний пакет, який вірогідний до проходження в стінах Верховної Ради», — наголосив Арсеній Яценюк.

Голова Верховної Ради висловив сподівання, що фахівці на «круглому столі» порадять, що треба, щоб економіка України вийшла із кризового стану. «Зрозуміло, — наголосив глава парламенту, — що в часи економічної кризи не може йтися про прибутки. Мова може йти про головні речі: зайнятість населення, зарплату, економічне життя (а не економічне зростання), обмінний курс». Арсеній Яценюк представив законопроект, який сьогодні може бути розглянуто в парламенті. Однак, за його словами, він не розв’язує всіх проблем. «Він дуже далекий від того, щоб сказати: після прийняття цього закону в Україні буде світле майбутнє. Цей законопроект — це доступ до ресурсу міжнародних фінансових організацій, — наголосив Голова Верховної Ради. Водночас він повідомив, що пакет економічного розвитку і стабільності — ще «сирий». Крім того, Арсеній Яценюк сказав, що пакет законодавства економічної стабілізації нереально провести без підтримки банкірів та фінансистів.

Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк спілкується з представницями МВФ.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.