Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман учора прийняв Надзвичайного і Повноважного Посла ФРН в Україні Крістофа Вайля. Сторони обговорили ситуацію на Донбасі.

Володимир Гройсман подякував Німеччині за надання значної гуманітарної допомоги, а також за забезпечення лікування і реабілітації наших поранених військовослужбовців. «Ми вдячні ФРН за ініціативи щодо спорудження тимчасових поселень для переміщених осіб з Донбасу», — сказав керівник парламенту, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Напередодні надзвичайного засідання Ради ЄС у закордонних справах, яке відбудеться сьогодні в Брюсселі, Голова Верховної Ради закликав Німеччину сприяти консолідованій позиції держав—членів ЄС щодо посилення санкційного тиску на РФ. У цьому контексті Володимир Гройсман нагадав про звернення Верховної Ради до міжнародних партнерів від 27 січня ц. р. щодо визнання Російської Федерації державою-агресором.

Голова Верховної Ради також наголосив на важливості активізації міжпарламентської складової двосторонніх взаємин на всіх рівнях.

У свою чергу, Крістоф Вайль (на знімку) повідомив про намір президента німецького Бундестагу Норберта Ламмерта відвідати Україну з візитом у середині лютого.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.