Вечірнє засідання 23 жовтня

До відкриття вечірнього засідання парламент так і не розблокували. Однак Голову Верховної Ради Арсенія Яценюка та його першого заступника Олександра Лавриновича на свої місця в президії все ж пропустили. Передусім Арсеній Яценюк порушив питання про повернення до голосування щодо включення до порядку денного проекту змін до поточного бюджету, внесеного Ксенією Ляпіною. Цей документ підтримано 233 голосами від «НУ—НС», Партії регіонів та Блоку Литвина.

Більшістю голосів до порядку денного включено урядові законопроекти про внесення змін до головного кошторису країни і так званий антикризовий пакет. До того ж їх вирішено розглядати навіть без рішень профільних комітетів. Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк повідомив, що фракція Партії регіонів внесла на розгляд альтернативний документ до урядового законопроекту про мінімізацію впливу світової фінансової кризи на нашу економіку. Його розглянуть разом із урядовим законопроектом.

Підсумовуючи, глава парламенту запропонував перейти до голосування по ухвалених документах уже в п’ятницю, бо народним депутатам слід ретельно їх вивчити. Адже нерезультативне голосування по цих законопроектах може дорого коштувати країні, застеріг Арсеній Яценюк.