Турнірна хроніка

Футбол. Кубок УЄФА. Груповий раунд. Група В. 1-й тур. 23 жовтня. «Галатасарай» (Туреччина, Стамбул) — «Олімпіакос» (Греція, Пірей). 1:0 (К’юелл, 25). «Герта» (Німеччина, Берлін)— «Бенфіка» (Португалія, Ліссабон). 1:1 (Пантелич, 74 — Маріа, 51). Представник України в цій групі — харківський «Металіст» — був вихідний. Матчі другого туру відбудуться 6 листопада. Грають: «Металіст» — «Герта», «Бенфіка» — «Галатасарай».

* * *

Міжнародний турнір Кубок чемпіонів Співдружності країн СНД і Балтії відбудеться з 17 по 25 січня 2009 року в Москві. Раніше, з 5 по 11 січня, у Санкт-Петербурзі змагатимуться учасники XXІ міжнародного юніорського (U-19) турніру пам’яті Валентина Гранаткіна. Нагадаємо, що торік обидва турніри приймав Пітер.

Хокей. Відкритий чемпіонат Росії. Вища ліга. «Сокіл» (Київ) — «Крылья Советов» (Москва). 5:3 і 3:2. «Сокіл» — 45 очок, «Дмитров» — 43, «Рись» (Подольськ), МХК «Крылья Советов» (Москва) — по 36.

Гандбол. Відень (Австрія). Відбулося жеребкування третіх раундів чоловічих Кубка Кубків та Кубка ЄГФ. Броварському «Будівельнику» в 1/8 фіналу Кубка Кубків у суперники випав німецький ГСГ «Нордгорн». А южненському «Портовику» в 1/16 фіналу Кубка ЄГФ протистоятиме угорський «ДКСЕ-Аеропорт» (Дебрецен). Перші матчі відбудуться 15—16 листопада, матчі у відповіді — за тиждень. «Будівельник» розпочинає вдома, а «Портовик» — на виїзді.

На Полтавщині вдруге...

У селі Вишняки Хорольського району наступного року планують провести чемпіонат Європи з мотоболу. Завдяки зусиллям першого заступника голови облдержадміністрації Івана Близнюка та голови Хорольської районної ради Віталія Хижнякова мешканці Полтавщини торік уже були свідками такого самого захопливого дійства.

Також у намірах облдержадміністрації — повернути нашій області традицію влаштовувати на найвищому рівні змагання з мотокросу. Так, один з етапів чемпіонату України з цього виду спорту планують провести у 2009 році, а потім домогтися отримання ліцензії і влаштувати в 2010-му один з етапів чемпіонату Європи. Наразі управління з питань фізичної культури і спорту облдержадміністрації вже надіслало листа президентові Федерації мотоциклетного спорту України Вадимові Копилову з проханням знову провести чемпіонат Європи з мотоболу та один з етапів чемпіонату України з мотокросу на Полтавщині.

Дмитро СКОБЕЛЬСЬКИЙ.

Полтавська область.