Четверо кращих студентів Тернопільського технічного університету за високі показники в навчанні та творчий підхід до оволодіння майбутньою професією стали першими володарями іменної стипендії колишнього президента відомої світлотехнічної корпорації «Ватра» світлої пам’яті Романа Яремчука. Це, як запевняють очільники підприємства, для обдарованої молоді лише вдалий старт...

Її присуджено Роману Пришляку, Юрію Івахіву, Павлові Басюку та Василеві Кривокульському.

П’ятикурсник Роман Пришляк цього літа прийшов на підприємство підзаробити. Однак уже після першого спілкування з ним стало зрозуміло, що місце його не в цеху (хоч там конче потрібні робочі руки). Романові запропонували стажування у відділі головного технолога і він проявив себе якнайкраще.

Одним з перших стипендіатів не випадково став і четвертокурсник Юрій Івахів. На «Ватрі» хлопець стажувався вдруге. Торік працював токарем, а минулого літа директор одного з підприємств тимчасово призначив його на посаду майстра виробничої дільниці. І не помилився.

Загалом надії ватрівців на творчу молодь оправдовуються. Керівництво корпорації готове збільшити кількість стипендій. З кожним стипендіатом укладається договір, згідно з яким, окрім грошової виплати (600 гривень на місяць), їм надаватиметься можливість проходити виробничу практику, стажування. Згодом підприємство працевлаштує випускника за спеціальністю.

В інтересах «Ватри» відроджено наставництво. До нього залучають асів галузі, фахівців із стажем роботи 45—50 років, причетних до освітлення Олімпійських ігор 1980 року, столичного палацу «Україна», десятків інших престижних об’єктів на теренах України, Європи та Азії.

Отже, «Ватра» впевнено торує шлях у майбуття. А іменна стипендія Романа Юліановича Яремчука — це ще один крок до зміцнення зв’язків між виробництвом і наукою, увіковічення пам’яті неординарної особистості, яка заклала основи тісної співпраці «Ватри» з технічним університетом імені Івана Пулюя.

Тернопіль.