У містечку Винники відбувся ХІ Всеукраїнський фестиваль дитячої естрадної пісні «На крилах дитинства». За час його існування понад дві тисячі школярів мали можливість проявити свої таланти, вдосконалити вокальні та акторські здібності, більше дізнатися про сучасне українське естрадне мистецтво.

— Наша пісня змінюється, вбираючи в себе сучасні ритми, — каже директор фестивалю Ольга Соколик. — Але дуже важливо, щоб у ній зберігалися й одвічні національні мотиви, місцевий колорит. Це добре усвідомлюють педагоги Винниківського Будинку дитячої та юнацької творчості. Саме тому вони й стали ініціаторами проведення фестивалю.

За 11 років його існування народилося понад 100 нових творів для дітей та молоді. Конкурс об’єднав композиторів, виконавців, педагогів, а головне — дітей зі Сходу і Заходу.

Аби фестиваль відбувся, багато зусиль доклав голова оргкомітету, радник міського голови Львова Богдан Голіян. Він переконаний, що допомагати дітям — свята справа. Надто дітям з російськомовних регіонів. Вони змушені шукати пісні в Інтернеті, розповіла викладач вокалу із Старобільська, що на Луганщині, Олена Черевата. Жінка прагне, щоб її вихованці розмовляли і співали рідною мовою. І це їй вдається.

Отож першими у своїх вікових категоріях стали: Анастасія Голубейко (Старобільськ Луганської області); Ілона-Марія Іваник (Львів); Анастасія Воляник (Львів); Ольга Верхоляк (Коломия Івано-Франківської області).

Організатори випустили збірку пісень і віршів «Різдвяна зірка», диск «На крилах дитинства», на якому записано 16 пісень учасників і гостей фестивалю.

Львів.