«Дострокові вибори до Верховної Ради мають відбутися або сьомого, або 14 грудня 2008 року», — заявив Президент України Віктор Ющенко в інтерв’ю журналістам перед приміщенням Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури України, куди він прибув давати свідчення.

На думку глави держави, можливі два варіанти розвитку подій. Перший — якщо ЦВК, окружні комісії та уряд, за умови прийняття Верховною Радою своєчасного рішення про фінансування виборів, будуть здатними забезпечити їх проведення до 7 грудня. Другий варіант — у парламенті через блокування депутатів від БЮТ буде затягнуто час на внесення бюджетних змін на 2008 рік, невід’ємною частиною яких є фінансування виборів.

В. Ющенко зазначив, що за таких умов він дасть доручення ЦВК, щоб комісія висловилася з приводу графіка підготовки до проведення дострокових виборів. «Якщо той графік дасть можливість провести вибори сьомого грудня — це є одна відповідь. Якщо ж цей графік, відповідно до положення закону, унеможливить це — тоді буде 14 грудня», — пояснив Президент. Про пізніші терміни проведення дострокових парламентських виборів глава держави висловився так: «Можливо, але недоцільно».

«Тоді робота парламенту і уряду до першого січня 2009 року може не розпочатися. До початку наступного року ми повинні мати працездатну Верховну Раду і працездатний уряд», — підсумував Президент.