Країну загнали в глухий кут, з якого ні самі не хочуть виходити, ні країну виводити, держава стала заручником відносин між Президентом і Прем’єр-міністром.

Так під час робочої поїздки на Житомирщину охарактеризував нинішню ситуацію керівник парламентської фракції свого імені Володимир Литвин. А результат цього, на його думку, такий: поки представники помаранчевої команди з’ясовують стосунки між собою, люди втрачають надію на більш-менш пристойне життя.

Політики хочуть сподобатися виборцям, тому, за його словами, нездатні приймати вкрай важливі, але непопулярні рішення, вкрай необхідні в умовах економічної кризи. Однак вибори — не вихід із ситуації. Натомість треба було б провести «круглий стіл» за участю Президента, Прем’єр-міністра, парламентських фракцій і визначити, що робити. А найголовніше — хто це робитиме. Потрібна влада народної довіри, бо керівники живуть у відриві від країни і не розуміють її, а народ не розуміє їх. Якщо вибори відбудуться, Верховна Рада має діяти до сформування нового парламенту, переконаний Володимир Литвин.

Житомир.