Про це Віктор Ющенко сказав після засідання Ради національної безпеки і оборони, повідомляє прес-служба глави держави.

«Задля нормальної підготовки до виборів я прийняв рішення перенести термін голосування на 14 грудня 2008 року», — зазначив Президент.

Він висловив жаль з приводу того, що виконання указу, яким вибори було призначено на 7 грудня, було зірвано. «Мені прикро констатувати те, що указ, який назначив проведення дострокових виборів до українського парламенту на 7 грудня, сьогодні не виконаний, не виконаний Прем’єр-міністром і урядом», — сказав Президент. Він знову акцентував на тому, що вибори було призначено у чіткій відповідності до Конституції. Тож ініційовані БЮТ блокування призначених указом парламентських виборів, нефінансування цих виборів, рейдерські атаки на суди є деструктивною політикою, яка жодним чином не сприяє стабілізації політичної та економічної ситуації в Україні.

«Важко прокоментувати логіку поведінки цієї політичної сили», — зазначив Президент.

«З огляду на ту ситуацію, яка унеможливила проведення виборів до українського парламенту 7 грудня, РНБО вважає неприйнятними спроби керівництва уряду зірвати проведення дострокових парламентських виборів», — повідомив Віктор Ющенко.

За результатами обговорення на РНБО Президент своїм указом вирішив відновити роботу парламенту VІ скликання на декілька днів, аби народні депутати ухвалили пакет законопроектів, спрямованих на мінімізацію наслідків світової фінансової кризи для української економіки. Віктор Ющенко має надію, що Верховна Рада зможе консолідуватися під час прийняття цих законодавчих рішень. В ці дні робота парламенту, сподівається глава держави, буде спрямована на нормалізацію політичної ситуації, зокрема фінансування виборчої кампанії та розблокування роботи Центральної виборчої комісії.