Для боротьби з економічною кризою можна єдиним законом ухвалити зміни до законодавства. Про це заявила Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко на вчорашній зустрічі з фінансовою елітою.

«Спочатку ми мали намір внести зміни до 49 законопроектів, але, враховуючи не дуже стабільну ситуацію в парламенті, вирішили почати це як єдиний законопроект», — підкреслила прем’єр. Вона також повідомила про «скорочення видатків», виплата яких була запланована раніше.

«Я брала участь у саміті Європейської народної партії, головною метою якого було напрацювання заходів з подолання кризи. Ми отримали пакет пропозицій, і будемо його адаптовувати до українських реалій», — повідомила Ю. Тимошенко.

Нині ситуація у фінансово-банківському секторі не є критичною, а контрольована і стабільна, зазначив голова ради НБУ Петро Порошенко і закликав провести реформи, на які влада не наважувалася за звичайних обставин.

Його підтримав радник прем’єра з інвестиційної діяльності Сергій Тігіпко. «Криза — це гарний час для реформ, бо коли в країні все гарно — ніхто не міг нікуди йти». Він також наголосив на необхідності скорочення соціальних виплат і звернув увагу, що боротьба з інфляцією стає не такою актуальною.