«Президент припинив повноваження парламенту, а значить — беззмістовні розмови про будь-які блоки, оскільки політичні сили вже готуються до нових виборів», — заявив у Донецьку народний депутат, лідер політичної партії «Наша Україна» В’ячеслав Кириленко. «Якщо парламент збереться у випадку якогось рішення на спеціальне засідання для того, щоб прийняти, приміром, зміни для яких-небудь законів, то тоді працюватимуть блоки і їхні фракції, але чітко на той термін, який буде визначений відповідними рішеннями. Тому про старий блок ми думаємо менше», — додав народний депутат.

Щодо дострокових виборів, то, за словами В. Кириленка, чимало його однопартійців не підтримують ідею створення передвиборного блоку. «Ми йтимемо або списком «Наша Україна» на чолі із Президентом і почесним членом партії Віктором Ющенком, або створюємо блок Віктора Ющенка «Наша Україна». В цьому блоці буде не більше двох політичних сил: перша — «Наша Україна», друга — швидше за все, Українська народна партія». Створення блоку із «Єдиним центром» лідер «Нашої України» вважає неможливим.

Керівник партії зазначив, що в майбутньому парламенті його політична сила збирається бути в опозиції: «Гадати про те, із ким ми об’єднуватимемося в наступному парламенті, немає сенсу. Можливо, ситуація складеться так, що ми ні з ким не об’єднуватимемося і перебуватимемо в національній парламентській опозиції. В усякому разі, поки що ситуація складається саме так».