Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 11-й тур.

«Динамо» — «Зоря». 5:0. 2 500 глядачів. Арбітр — Зубарєв (Слов’янськ). Голи: Бангура, 3, 15, Алієв, 6, Гіоане, 11, Зозуля, 79 (п).

«Львів» — «Харків». 1:0. 3 000 глядачів. Арбітр — Геренда (Калуш). Гол: Худзик, 69. На 38-й хвилині Платон («Харків») не реалізував пенальті.

«Шахтар»» — «Кривбас». 4:2. 8 300 глядачів. Арбітр — Іщенко (Київ). Голи: Брандау, 16, 71, Срна, 48, Гладкий, 69 — Максимов, 11, Костишин, 85.

«Іллічівець» — «Чорноморець». 1:0. 6 500 глядачів. Арбітр — Шебек (Київ). Гол: Ліма, 18.

«Металіст» — «Арсенал». 3:1. 13 500 глядачів. Арбітр — Годулян (Одеса). Голи: Коельо, 67, 78, Слюсар, 84 — Закарлюка, 81. Вилучено Обрадовича («Металіст», 79, фол останньої надії), Фоміна («Металіст», 89, умисний удар ногою суперника, що не володів м’ячем).

«Таврія» — «Карпати». 1:4. 3 000 глядачів. Арбітр — Даньковський (Київ). Голи: Ковпак, 78 (п) — Пшеничних, 14, Кожанов, 45, Кобін, 73, Худоб’як, 90+3. Видалено Галюзу («Таврія», 68, два попередження).

«Дніпро» — «Металург» (Донецьк). 1:1. 18 500 глядачів. Арбітр — Швецов (Одеса). Голи: Воробей, 13 — Чечер, 52.

«Ворскла» — «Металург» (Запоріжжя). 1:1. 9 000 глядачів. Арбітр — Венгер (Київ). Голи: Сачко, 53 — Годін, 46.

Бомбардири: Джексон Коельо («Металіст») — 9 м’ячів, Ісмаель Бангура («Динамо») — 8, Джінані Паріт («Зоря»), Брандау («Шахтар»), Фернандеш («Металург», Донецьк) — по 5.

І цього разу динамівський «оркестр» чудово налаштувався на боротьбу. І «увертюру» в матчі проти «Зорі» виконав особливо злагоджено, потужно і надрезультативно.

— Перед нами стояло завдання забити швидкий гол, — розповів після матчу Артем Мілевський, котрий з’явився у стартовому складі лідера після тривалої перерви, пов’язаної з травмою. — Але сталося так, що ми забили аж три м’ячі. Після такого будь-якому суперникові стає дуже важко...

Зрозумло, що у наставника «Зорі» Анатолія Волобуєва настрій був не святковий:

— Не можна за п’ятнадцять хвилин пропускати чотири м’ячі. Будемо розбиратися, чому так сталося. Цілком можливо, на нас давив авторитет «Динамо»... Особисто я не пам’ятаю, коли моя команда пропускала чотири м’ячі в дебюті зустрічі. По гарячих слідах складно дати оцінку діям підопічних. Ми дуже слабко зіграли в центрі оборони, дозволивши суперникові господарювати в нашому карному майданчику. Провалив матч Омоко, що був не схожий сам на себе...

Отже, «Динамо» виконало завдання на «відмінно», зберегло лідерство в чемпіонаті. І тепер в доброму настрої сьогодні в Порту постарається здобути позитивний результат у поєдинку Ліги чемпіонів. Утім, не загадуватимемо, щоб не наврочити.

Крізь призму Ліги чемпіонів ми дивилися і на поєдинок «Шахтаря» з криворіжцями. Підопічні Олега Тарана чинили гідний опір «гірникам», відкрили рахунок. До речі, вони намацали проблемні місця в обороні господарів, забивши обидва м’ячі після розіграшів кутових. Одне слово, надали чимало інформації Мірчі Луческу напередодні матчу його команди проти португальського «Спортинга».

Ще один учасник єврозмагань від України — «Металіст» — здобув переконливу перемогу над «канонірами» в дуже непростому матчі. До речі, під кінець поєдинку харків’яни залишилися... вдев’ятьох. Але справу довели до виграшу.

Відзначимо також перемогу «Львова» під орудою нового тренера Сергія Ковальця.

На знімку: динамівець Ісмаель Бангура відзначився двома влученнями у ворота «Зорі».

Фото Андрія ЛУКАЦЬКОГО.