Футбол. Учора на світанку чартерними рейсами футболісти, тренери, обслуговуючий персонал київського «Динамо» і численна команда журналістів вирушили до Порту. Команда розташувалася в готелі «Порто паласіо», а представники ЗМІ — в «Бесса готелі».

Погода тут майже літня: учора взагалі було дуже тепло — плюс 21. Сьогодні обіцяють на кілька градусів прохолодніше. Сміливці можуть навіть викупатися в Атлантичному океані (+15). Але не на курорт ми прибули до сонячної Португалії, а виконувати відповідальну роботу.

Повертаючись до вчорашніх подій, розповім, що увечері на стадіоні «Драго» (збудований до Євро-2004), на якому сьогодні зійдуться «Порту» і «Динамо» (матч розпочнеться о 21.45 за київським часом), динамівці провели традиційне тренування.

Тренер «Динамо» Юрій Сьомін у розмові з кореспондентом «Голосу України» дав дуже високу оцінку суперникові.

«Порту» має величезний міжнародний досвід, — сказав Юрій Павлович. — Якщо пам’ятаєте, у недалекому минулому цей клуб ставав переможцем Ліги чемпіонів. Тут дуже добре налагоджена селекційна служба. Кожному лідерові, котрий залишає команду, практично завжди знаходять гідну заміну. Приміром, пішов Куарежма — лідерські якості виявив Лучо Гонсалес. Команда дуже сильна, амбіційна, та ще й молода...

До речі, минулої неділі «Порту» на виїзді у матчі третього раунду Кубка Португалії легко розібрався з представником нижчого дивізіону клубом «Сертаненсе» — 4:0 (Сектиуї, 45, Фаріас, 59, 74, Дієго Кампос, 77 (автогол). «Порту»: Нуну, Томаш Кошту, Степанов, Педру Емануель, Бенітес (Болатті, 32), Маріано (Тенгарінья, 76), Пеле, Ліно, Сектиуї (Кандейяш, 62), Фаріас, Галк.

З’ясувалося, що наш воротар Станіслав Богуш жодного разу не бував у Португалії. Хоча хвилюватися не збирається. Має вже невеличкий досвід у Лізі чемпіонів (провів два поєдинки).

— Справді, понюхав пороху в попередніх матчах. Добре усвідомлюємо, якою сильною буде підтримка трибун у господарів у цьому відповідальному матчі. Либонь, буде не легше, ніж у Стамбулі, де вболівальники влаштували такий гамір, що навіть себе не чув. Тому іноді було важко керувати партнерами. Вболівальники «Фенербахче» у цьому плані вважаються чи не найпотужнішими. У Порту, повторюю, в цьому плані буде не легше.

— Якого результату очікуєте?

— У принципі, нічия на виїзді завжди вважалася гарним результатом. Але ми будемо налаштовуватися тільки на перемогу...

Віктор БРАНИЦЬКИЙ (з Порту).