Під час зустрічі минулої неділі у Рівному з активом та депутатами місцевих рад різних рівнів Рівненщини від Народної партії її лідер Володимир Литвин оцінив нинішню ситуацію в Україні як «постійну війну в таборі однодумців, яка переросла у системну кризу». На його думку, країну лихоманить через те, що немає навіть діалогу між Президентом і Прем’єр-міністром.

Дочасні парламентські вибори, прогнозує В. Литвин, ймовірніше, будуть перенесені на пізніший термін. Народна партія нині веде перемовини і консультації стосовно формування блоку з іншими політичними силами, однак у ньому, за його словами, очевидно, не буде партії «Трудова Україна». Серед своїх «попутників» на парламентських перегонах Володимир Литвин бачить людей, які спроможні довести, що в політиці може і повинна бути порядність і мораль, пообіцяв, що у списку його блоку не буде олігархів.

Володимир Литвин розраховує на ширшу підтримку виборців на нинішніх дочасних виборах, оскільки вважає свою політичну силу (фракцію) такою, що говорить голосом людей і не викликає у них відрази. «Та програма, яку ми формуємо на вибори і яку ми вже реалізовували, по суті справи є народною, вона написана людьми, вона максимально конкретна, — сказав В. Литвин. — Ми будемо співпрацювати з усіма, хто поділятиме нашу позицію, наше бачення того, що потрібно робити».

В. Литвин прогнозує, що саме його блок формуватиме коаліцію у парламенті сьомого скликання, оскільки розраховує на п’ятнадцять відсотків мандатів народних депутатів. Сам лідер Народної партії відверто сказав, що уже переріс посаду Голови Верховної Ради, а на запитання журналістів «Чи йтиме він на президентські вибори?» відповів, що замість знака запитання тут варто поставити три знаки оклику...