Про це лідер регіоналів Віктор Янукович заявив під час конференції Донецької обласної організації партії. «Ми повинні не просто перемогти на дострокових парламентських виборах, а отримати переконливу перемогу», — закликав голова партії. За його словами, виборці краю зацікавлені в децентралізації влади та вирішенні питань екології. В. Янукович зазначив, що «мешканці прикордонного з Росією регіону не повинні боятися, що вони не зможуть безперешкодно їздити за декілька кілометрів до родичів», та додав, що одним із питань, які порушуються на зустрічах із виборцями, є питання російської мови. «Ті знущання, яких зазнають люди, навіть діти, які пішли до першого класу і ніколи не говорили українською мовою, — їх тепер примушують говорити українською. Вони приходять додому, плачуть і не хочуть іти до школи. Студентів із південного сходу України стало набагато менше, тому що вони не можуть пройти тести українською. А кінотеатри! Це ж посміховисько, коли ми дивимося шедеври кіно, але через незграбний, непрофесійний дубляж їх дивитися неможливо!» Відповідаючи на запитання журналістів, чи висуватиме Партія регіонів вимогу надання російській мові статусу державної, лідер політичної сили сказав таке: «Якщо ми отримаємо конституційну більшість у парламенті, ми це зробимо. Якщо не отримаємо, зробимо все для того, щоб імплементувати Європейську мовну хартію і в такий спосіб надати можливість використовувати російську мову в Україні у відповідності з європейською мовною практикою».
Партійна конференція погодилася, що дострокові вибори — «єдиний шлях переходу від хаосу до порядку і стабільності» та обрала делегатів на з’їзд партії.
На запитання журналістів, з якими політичними силами Партія регіонів утворить коаліцію в майбутньому парламенті, В. Янукович відповів: «Ми блокуватимемося лише з тими партіями, які близькі нам за ідеологією». Також лідер регіоналів вважає неможливим одночасне проведення дострокових парламентських та президентських виборів. «Говорити можна що завгодно, потрібно дивитися на реалії, чи можна це зробити за чинним законодавством, чи ні. Можна робити політичні заяви, але практично це зробити неможливо. Ми — та партія, яка ніколи не займалася популізмом. Ми прагматично ставимося до наших можливостей. Партія регіонів завжди була законослухняною і не ітиме на порушення законодавства та Конституції», — зазначив В. Янукович.

Ліна КУЩ.