Заплановане на вчора засідання Київського адміністративного апеляційного суду з розгляду апеляційної скарги секретаріату Президента на ухвалу стосовно зупинення дії указу про розпуск парламенту перенесено з 17 на 21 жовтня. Як повідомив керівник служби з представництва в судах України інтересів Президента Руслан Кирилюк, перенесення дати розгляду відбулося з ініціативи представників БЮТ.
Водночас заступник глави секретаріату Президента Марина Ставнійчук уточнила, що представники БЮТ заявили суду клопотання про необхідність розглянути ще близько 100 апеляційних скарг, які заявлені в адміністративному позові БЮТ народними депутатами від цієї політичної сили та звичайними громадянами України. А отже, ця політична сила розуміє, що направила свій позов не за підсудністю, вважає М. Ставнійчук.
У свою чергу народний депутат Валерій Писаренко, який представляє у суді БЮТ, зазначив, що суд має повернутися до процесуальних норм законодавства, тобто повинен розглянути інші апеляційні скарги та забезпечити права всіх учасників процесу, а це понад 100 осіб. Також він повідомив, що на момент розгляду в матеріалах справи не було жодного оригіналу документів з Окружного адміністративного суду Києва. Отже, перенесення дати судового засідання цілком може призвести до перенесення дати виборів.

Сергій ЛАВРЕНЮК.