Ректору
Дніпропетровського
національного університету
М. В. Полякову

Викладацько-професорському складу та студентам
Дніпропетровського
національного університету


Від щирого серця вітаю вас із 90-ю річницею вашого університету!
Ви по праву можете пишатися славними традиціями та історією вашого навчального закладу, який заслуговує на гідне звання фундатора вищої освіти Сходу України.
За минулі роки ваш університет виріс у великий, авторитетний науковий та освітній центр. Під керівництвом таких славетних педагогів, як професори М. П. Корнійчук, В. І. Моссаковський, Ф. І. Коломойцев, М. І. Варич, І. С. Мірошниченко, О. Л. Бельгард, Г. Б. Мельников, В. С. Малиновський, В. А. Махін, М. Ф. Герасюта, В. М. Ковтуненко, М. І. Дупліщев, B. C. Ващенко, Д. П. Пойда та багатьох інших, у вашому вищому навчальному закладі виховано не одне покоління фахівців, які зробили чималий вклад у розвиток пріоритетних галузей вітчизняної науки та техніки.
Колектив вашого університету працює над зміцненням науково-технічного потенціалу нашої держави, готує висококваліфіковані кадри для сучасного виробництва в нових економічних умовах, для наукових досліджень у галузі математики, механіки, фізики, радіоелектроніки, біології, біотехнології, хімії, ракетно-космічної техніки та соціально-гуманітарних наук.
Переконаний, що ви й надалі будете зберігати та примножувати традиції своєї альма-матер, сприяти прогресові наукової думки, робити достойний вклад у розвиток української вищої школи.
Зичу великих вам успіхів на цьому нелегкому шляху!

З повагою,
Голова Верховної Ради України
Арсеній ЯЦЕНЮК.