Не приймати відставку голови Вінницької облдержадміністрації Олександра Домбровського та скасувати указ про оголошення йому догани — таке звернення прийняли на позачерговій сесії 15 жовтня депутати Вінницької облради.
«Голос України» (15 жовтня ц. р.) повідомляв читачам про те, що керівник Вінницької ОДА Олександр Домбровський на засіданні колегії облдержадміністрації заявив про складення з себе повноважень. Мотивував це незгодою з методами керівництва секретаріату Президента.
На сесії пан Домбровський (він є депутатом облради від фракції «Наша Україна») не давав жодних пояснень. Натомість голова облради Григорій Заболотний назвав указ про покарання голови ОДА безпідставним, після чого вніс пропозицію звернутися до глави держави скасувати його і не приймати відставку пана Домбровського. 59 із 63 присутніх на сесії депутатів підтримали таке звернення. Проти голосували тільки два депутати, стільки ж — утрималися від голосування. А фракція БЮТ, окрім того, оголосила своє звернення до гаранта Конституції. «Бютівці» теж стали на захист О. Домбровського, хоча ще недавно критикували його.
Тим часом Олександр Домбровський не дав відповіді на запитання депутата від фракції Партії регіонів, чи подавав він письмову заяву про своє звільнення. «Це не прес-конференція, тому я особисто відповім вам на це запитання», — сказав він. Журналістам так само не вдалося цього почути — одразу після сесії голова облдержадміністрації покинув залу, посилаючись на невідкладні справи.
— Свого часу, 2004 року, Домбровський так само втік від Кучми. Тепер він зробив те саме і залишив Ющенка, — каже один із депутатів, котрий голосував проти прийняття звернення на підтримку очільника області. —Вже очевидно, що в нинішній ситуації Домбровський прокладає шлях до Тимошенко. Неспроста фракція БЮТ так активно підтримала його, хоча ще недавно так само активно критикувала.

Віктор СКРИПНИК.
Вінницька область.