Торік Кабінет Міністрів ухвалив Постанову «Про затвердження Державної цільової соціальної програми «Школа майбутнього» на 2007—2010 роки».
Нею передбачено створення та випробування п’яти інноваційних моделей в новітніх навчальних закладах, діяльність яких спрямовується на вдосконалення механізму надання освітніх послуг. Такі заклади створюються в Автономній Республіці Крим, Донецькій, Кіровоградській, Тернопільській та Херсонській областях.
У Криму, на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня №2 м. Ялти, реалізується пілотний проект соціальної програми «Школа майбутнього», адаптований до умов конкретного населеного пункту.
Нещодавно проведено Всеукраїнський науково-практичний семінар.
Основним його завданням було розроблення оптимальної стратегії створення та функціонування загальноосвітніх навчальних закладів у рамках зазначеної програми.
Провідні вчені провели із представниками п’яти регіонів науково-практичні заняття з використання модульно-розвиваючих технологій, діагностики вивчення стану духовного та морального здоров’я особистості учнів, удосконалення змісту та поліпшення якості освіти.