Набрав чинності вирок Апеляційного суду Криму щодо восьми обвинувачених у вбивстві кандидата на пост Мирнівського селищного голови, вчиненого позаторік у березні.
Верховний Суд України відхилив касаційні скарги підсудних та їхніх захисників, повідомили в кримській прокуратурі. Ухвалою вищої касаційної інстанції вирок залишено без змін.
Нагадаємо, у квітні цього року Апеляційний суд Криму визнав підсудних винними у вчиненні умисного вбивства і перешкоджанні здійсненню виборчого права. Суд призначив замовникам убивства — депутату селищної ради Миколі Грабовському та в. о. голови селищної ради Алі Бондаренко, покарання у вигляді 14 і 13 років позбавлення волі. До них застосовано додаткове покарання — конфіскацію всього майна. Посередник — старший оперуповноважений Євпаторійського міського відділу управління податкової міліції Андрій Романов, за рішенням суду проведе за гратами 14 років. Він також позбувся майна і звання. П’ятеро виконавців — колишні злочинці і студент, одержали від 10 до 15 років ув’язнення.

Віктор ХОМЕНКО.
Крим.