Рівень відносин між Україною і Росією повинен мати особливий характер. Саме особливий, а не характер стратегічного партнерства. На цьому акцентував увагу народний депутат, лідер однойменного блоку Володимир Литвин під час перебування в Севастополі.
Він зазначив, що, з огляду на сьогоднішню позицію влади в цьому питанні, необхідно зробити все, щоб ці відносини мали характер народної дипломатії. Володимир Литвин переконаний: уже в наступному парламенті варто реанімувати міжпарламентську комісію «Україна —Росія» і додав: «Раніше вона працювала, включаючи в себе по 20 депутатів з однієї й другої сторони. Ми проробили величезну роботу в цьому напрямі: здійснили інвентаризацію всіх проблемних моментів у взаєминах України і Росії, обговорили кожне питання окремо і дійшли висновку, що абсолютна їх більшість нас об’єднує, а не роз’єднує. А роз’єднує тільки нерозуміння політичної відповідальності перед нинішніми і майбутніми поколіннями».
Крім того, за словами народного депутата, «ми повинні формувати політику, виходячи з того, що нас об’єднує тривала історія, спільна кров, спільні перемоги і спільна гіркота втрат. Зобов’язані враховувати бажання і позицію людей, важливість економічної складової, яка має забезпечити розвиток і процвітання як України, так і Росії. А також розуміти необхідність нашої єдиної духовної основи, якою є православ’я».
На його думку, треба розуміти, що Україна і Росія, як держави, можуть вистояти в цьому складному світі, що глобалізується, тільки тоді, коли будуть партнерами і надаватимуть взаємну підтримку.