Новий етап підготовки

Україна має вісім місяців на те, щоб виконати всі вимоги Європейського союзу футбольних асоціацій. Про це повідомив керівник Виконавчої дирекції Євро-2012 Федерації футболу України Іван Федоренко під час прес-конференції на тему «Підготовка України до Євро-2012. Наступний етап» у створеному на базі Укрінформу інформ-центрі Євро-2012.
За словами Івана Никифоровича, таку жорстку позицію щодо виконання зобов’язань і гарантій у плані підготовки до чемпіонату Європи-2012 в Україні та Польщі УЄФА висловив уперше. «У надісланому листі від УЄФА чітко зазначено, що в нас був прогрес, але не з усіх напрямків. Головні вимоги керівництва європейського футболу стосуються виконання плану будівництва стадіонів, розбудови інфраструктури (розміщення, транспорт, аеропорти), телекомунікацій та інформаційного забезпечення. Робота з реалізації цього плану розпочнеться вже цього місяця», — повідомив він.
Керівник Виконавчої дирекції Євро-2012 ФФУ також укотре підтвердив, що головними стадіонами чемпіонату є арени у Варшаві (матч відкриття) та Києві (фінал). Стосовно столичного НСК «Олімпійський» Іван Федоренко запевнив, що інженерні роботи з його демонтажу проводяться чітко за графіком і будуть завершені через два місяці. За планом триває будівництво і стадіонів в Одесі та Донецьку.
Пан Федоренко також звернув увагу на незадовільні темпи реконструкції аеропортів у Львові та Дніпропетровську. Краща ситуація у Києві та Донецьку. У «Борисполі» вже триває будівництво нового терміналу: облаштовуються автомобільні паркінги, місця для стоянок літаків тощо. Передбачається, що термінал буде введено в експлуатацію через 26 місяців. У Донецьку в березні планують ввести в дію першу сучасну злітно-посадочну смугу.

Забили перші палі...

На Національному спортивному комплексі «Олімпійський» розпочалися підготовчі будівельні роботи для проведення випробування міцності фундаменту трибун першого та другого ярусів. Про це повідомляє прес-служба Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту.
Вчора на стадіоні мали встановити 16 залізобетонних паль. «Через місяць після встановлення ці несучі конструкції пройдуть випробування на здатність витримувати навантаження», — розповів заступник міністра Сергій Драч.
Для створення перших випробувальних паль у свердловини глибиною 22 метри та діаметром 600 міліметрів заливали бетон. Буріння свердловин проводила спеціалізована будівельна фірма «Транс-міст» за допомогою двох бурових установок.
Кілька днів тому в Києві Крістіан Гоффманн, директор німецької компанії GSP — головного проектувальника реконструкції НСК «Олімпійський», — передав виконувачу обов’язків генерального директора Державного підприємства «Національний спортивний комплекс «Олімпійський» Дмитру Чернявському перший пакет проектно-кошторисної документації — Концептуальний проект, або техніко-економічне обґрунтування (ТЕО).
Цей документ містить головні архітектурно-будівельні, інженерні та технологічні рішення спортивного комплексу, а також обгрунтування кошторисної вартості будівельно-монтажних робіт в ході реконструкції НСК «Олімпійський».
До речі, пана Чернявського на посаду виконувача обов’язків генерального директора державного підприємства «Національний спортивний комплекс «Олімпійський» 7 жовтня призначено наказом Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту. Попередній керівник підприємства Валерій Бугай наказом Мінмолодьспорту був увільнений зі своєї посади за рекомендацією атестаційної комісії.