Київський окружний адміністративний суд зупинив дію указу Президента
№ 922/208, яким було ліквідовано Окружний адміністративний суд м. Києва (для читачів: це дві різні установи). Таку інформацію, як повідомили «Голосу України» в прес-службі Української соціал-демократичної партії (входить до складу фракції БЮТ), оприлюднила народний депутат, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань правосуддя Олена Шустік.

Наразі прес-служба Міністерства юстиції розповсюдила роз’яснення щодо підстав для ліквідації та створення судів. У ній, зокрема, зазначається: «одним із принципів вільного доступу до правосуддя є територіально зручне місцезнаходження судів, наявність достатньої кількості суддів і судів на території України. Керуючись саме вказаними принципами, 13 жовтня 2008 року Президентом України видано указ, яким ліквідовано Окружний адміністративний суд міста Києва і утворено Центральний окружний адміністративний суд м. Києва та Лівобережний окружний адміністративний суд
м. Києва. Подання про утворення цих судів внесено Президенту ще наприкінці серпня 2008 року», — наголошується в документі.