Лідер блоку свого імені Володимир Литвин здійснив робочу поїздку до Автономної Республіки Крим. Як зазначив сам політик під час прес-конференції, яку дав у Сімферополі, це його 28 поїздка по регіонах на останні два місяці, бо в основі його політичної діяльності лежить спілкування з людьми.

Відповідаючи на запитання журналістів, народний депутат сказав, що в новообраному парламенті коаліція має створюватися саме навколо фракції Блоку Литвина, адже всі інші партії вже мали можливість формувати більшість і продемонстрували свою неспроможність. Парламентарій наголосив, що є противником того, щоб пошук компромісів, здатних забезпечити роботу законодавчого органу, шукали поза межами парламенту. «Круглі столи» з пошуку консенсусу в секретаріаті Президента або Кабінеті Міністрів свідчать не про діалог чи переговори, а про змову з приводу того, як вкотре поділити владу.

У ході спілкування також було порушено питання інвентаризації армійського майна, руйнування вищих і середніх військових навчальних закладів.

— Я ніколи не погоджуся з тим, що, скажімо, Одеське училище сухопутних військ закрито, а курсантів переведено до Львова, — сказав Володимир Литвин. — Очевидно, це зроблено з ідеологічних міркувань, але передусім тому, що це училище мало ласий шматок землі в Одесі.

Перебуваючи в Сімферополі, В. Литвин прокоментував події, пов’язані зі спробами в судовому порядку скасувати Указ Президента про дострокові парламентські вибори. На його думку, нам необхідно повністю деполітизувати правоохоронні органи і судову систему. Адже нині ставка робиться на «своїх» у суді, а не на закон. На думку політика, це така само серйозна проблема, як і розподіл силових структур за квотним принципом.

Обговорюючи проблему незаконного розподілу земельних ділянок у Криму, народний обранець зазначив, що політична сила, яку він представляє, вимагала від влади провести інвентаризацію і скласти реєстр, кому скільки землі, на яку суму і на підставі якого рішення було передано. Зі слів Володимира Литвина, тіньове скуповування землі суперечить змінам до Земельного кодексу, які були внесені у 2006 році з його подачі. Владі просто «потрібна сила волі, щоб усі маніпуляції із землею визнати незаконними».

У ході робочої поїздки Володимир Литвин відвідав Кримський державний аграрний університет. Тут він прочитав лекцію «Виклики, на які належить відповісти світу та Україні», в якій торкнувся енергетичних проблем розподілу ресурсів. Народний депутат відповів на запитання, що цікавили студентів та викладачів.

Під час поїздки до Севастополя Володимир Литвин зустрівся з трудовим колективом ВАТ «Мусон». Він зазначив, що це місто є своєрідним барометром, за яким можна судити про стан російсько-українських відносин». Також депутат сказав, що Севастополь повинен мати особливий статус.