Футбол. Учора на столичному стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського відбулося тренування основного складу команди. Ну й що тут незвичного, запитає читач. А річ у тім, що футболісти київського «Динамо» запросили на своє заняття уболівальників і представників ЗМІ.

У рамках цього заходу фан-клуб «Динамо» організував конкурси з пам’ятними призами, а після їх завершення охочі мали змогу отримати автограф або сфотографуватися зі своїми улюбленцями, а журналісти брали інтерв’ю у гравців і тренерів команди.

Воронін образився

Нападник берлінської «Герти» та збірної України Андрій Воронін так прокоментував свою відсутність на полі у харківському матчі проти збірної Хорватії:

— Дуже хотів вийти на поле, але моє бажання залишилося без уваги. Зробив би все від мене залежне, навіть більше. Нині перебуваю у відмінній формі, багато граю в новому клубі, в останньому матчі чемпіонату бундесліги забив м’яча, почуваюся просто чудово. Чому не грав у Харкові, для мене таємниця. Якщо хтось казатиме, що я, мовляв, перегорів через народження доньки у день матчу, — то все неправда. Хлопці бачили, що я хотів вийти на поле до останньої хвилини.

За такого ставлення не бачу сенсу викликати мене до збірної. А я хочу грати за національну команду. Я люблю свою країну, але, мабуть, я не в планах Михайличенка. Все, що сталося в Казахстані і Харкові, важко пояснити. Якщо для мене немає місця в команді, то було б чесно мені про це сказати. Знати б, що все так закінчиться, краще був би біля дружини під час пологів...

Гравця можна зрозуміти. Але і до тренерських дій слід ставитись з повагою. Хоч би там що, а наша команда здобула позитивний результат. А це головне. І не забуваймо, що певні тертя у Вороніна були з Олегом Блохіним у збірній, Рафаелем Бенітесом у «Ліверпулі». Хочеться вірити, що цей локальний конфлікт не матиме продовження.