Учора Конституційний Суд оприлюднив кілька рішень. Одним з них суд визнав неконституційним підпорядкування Національної комісії з питань регулювання зв’язку Президентові. У рішенні КСУ вирішив визнати неконституційними положення Закону України «Про телекомунікації» від 18 листопада 2003 р.: ч.2 ст.17 щодо підконтрольності НКРЗ Президентові України; ч.3 ст.17 про затвердження Президентом України положення про НКРЗ; ч.1 ст.20 стосовно призначення Президентом України за поданням Прем’єр-міністра на посаду голови та членів НКРЗ і припинення їхніх повноважень на цих посадах; ч.10 ст.20 щодо призначення Президентом України у разі вакансії посади голови чи члена НКРЗ відповідно нового голови або члена НКРЗ.

КСУ також припинив конституційне провадження у справі за поданням 55 народних депутатів щодо відповідності Конституції положення ст.2 Указу Президента України «Про Національну комісію з питань регулювання зв’язку України» від 21 серпня 2004 р. через непідвідомчість КСУ питань, порушених у конституційному поданні.

В іншому своєму рішенні КС визнав конституційними окремі положення Закону України «Про страхові тарифи на загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності» від 22 лютого 2001 р.

Своїм рішенням КС визнав конституційним скасування права громадян на відшкодування моральної шкоди через Фонд соціального страхування. Зокрема, КСУ вважає, що право громадян, які потерпіли на виробництві від нещасного випадку або професійного захворювання, на відшкодування моральної шкоди не порушено, оскільки норми Цивільного кодексу України та Кодексу законів про працю надають їм можливість відшкодовувати моральну шкоду за рахунок роботодавця.