Бокс. Берлін (Німеччина). «02 Уорлд Арена». Перший захист чемпіонського титулу WBC у суперважкій категорії Семюелем Пітером (Нігерія). Претендент — Віталій Кличко (Україна).

Через три роки і вісім місяців Кличко-старший повернувся на ринг. Повернувся тріумфально! До титулу почесного чемпіона WBC 37-річний киянин додав звання реального чемпіона за найпрестижнішою версією професіонального боксу. Президент WBC Хосе Сулейман назвав поєдинок Кличка-старшого проти нігерійця Семюеля Пітера найяскравішим і найпереконливішим у кар’єрі українця. Пан Сулейман також сказав, що Віталій на сьогодні є найсильнішим суперважковаговиком світу.

Тепер уперше в історії світового професіонального боксу два рідні брати-суперважковаговики одночасно є чемпіонами світу. Нагадаємо, що Володимир Кличко — власник титулів світового чемпіона ІBF і WBO.

Усупереч очікуванням, бій Віталія Кличка з Семюелем Пітером тривав понад шість раундів. Утім, уже з самого початку поєдинку стало зрозуміло, що «балом» керуватиме українська «зірка». Пітер протримався вісім раундів (щоразу за очками виграв наш славетний співвітчизник), а потім відмовився від продовження бою.

На знімку: фрагмент бою в Берліні.