Центральна виборча комісія поки що не ухвалювала жодного рішення з організації та підготовки проведення позачергових виборів. Про це заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера в інтерв’ю журналістам минулої суботи.

Комісія, за його словами, виконуватиме ухвалу окружного адміністративного суду Києва про заборону на здійснення будь-яких дій з організації позачергових парламентських виборів.

Водночас заступник глави ЦВК не виключає, що затримка з організацією виборчого процесу може привести до зриву термінів виконання заходів, передбачених законом. Зокрема, за його словами, в суботу закінчується останній день, коли ЦВК повинна визначити норму представництва від фракцій, які були в поточному скликанні Верховної Ради, в окружних виборчих комісіях.

«Якщо дана судова ухвала буде відмінена, то, безумовно, виборчий процес поновиться, і ЦВК займатиметься питаннями виборчого процесу. Поки така ухвала є діючою, ЦВК не може виконувати повноваження, які покладені на неї законом про вибори народних депутатів», — наголосив Андрій Магера.

Водночас член Центральної виборчої комісії Тетяна Лукаш переконана, що в разі потреби ЦВК вдасться на належному рівні провести вибори. Щоправда, вона висловила побоювання: вибори можуть бути зірвані, якщо не буде їх фінансування.