Арсеній Яценюк від імені Верховної Ради України привітав учасників 8-ї Європейської міністерської конференції з питань молоді, яка проходить у Києві.

«Сьогодні на цій конференції широко й авторитетно представлені країни Ради Європи на чолі з керівниками органів державної влади, відповідальними за питання молоді, що засвідчує актуальність та важливість винесених на наше пленарне засідання питань», — йдеться у привітанні.

На думку Арсенія Яценюка, «міжнародне співробітництво саме у сфері молодіжної політики є основою відносин між різними країнами, оскільки молодь сьогодні становить перспективу будь-якого розвиненого суспільства, це наше майбутнє».

Голова Верховної Ради України у своєму зверненні зауважив, що «найбільш прогресивні, конструктивні, суспільно вигідні ідеї дедалі більшою мірою кристалізуються, розповсюджуються і впроваджуються саме інноваційно налаштованою молоддю». За його словами, «сучасна молодь зобов’язує нас досягати міжнародних стандартів не лише в економіці, а й у політиці та культурі».

На переконання глави українського парламенту, кожен з політиків або суспільних діячів має залучати молодь і змушувати її думати та працювати. Тоді це буде найкращий формат співпраці та допомоги для молодого покоління.

«Саме сучасна молодь має цивілізаційну перспективу і дедалі більшою мірою в стані формувати своєрідну «меритократію», тобто «еліту найдостойніших», — додає Арсеній Яценюк.

У привітанні також зазначається, що подальша активна участь України в діяльності організації стане вагомим внеском у реалізацію наших намірів інтегруватися у європейську спільноту.

Прес-секретар Голови Верховної Ради України.