Футбол. Харків повністю готовий до проведення матчу відбірного циклу Чемпіонату світу 2010 року між збірними України і Хорватії. На стадіоні очікується аншлаг. Про це кореспондентові «Голосу України» сказав напередодні зустрічі перший віце-президент Федерації футболу України Сергій Стороженко.

— Усі служби, підрозділи, починаючи від аеропорту, своєчасно були підготовлені до прийому збірних України і Хорватії, а також усіх офіційних осіб з обох сторін. Готова медична, санітарна, прикордонна, митна, готельна, охоронна, супровідна служби...

А от основний воротар збірної Хорватії Ведран Руньє, найімовірніше, не вийде на поле стадіону «Металіст». Як повідомляє сайт УЄФА, воротар зламав мізинця на тренуванні національної команди, намагаючись відбити м’яч після удару колишнього півоборонця київського «Динамо» Йєрко Леко.

Тренер хорватів Славен Білич планував випустити Руньє в основному складі збірної Хорватії. Але тепер його місце може дістатися Стіпе Плетикосі — колишньому гравцеві донецького «Шахтаря», а нині московському спартаківцю.

А ще наставник збірної Хорватії трохи поділився думками про майбутній поєдинок з українцями. «Ми можемо втратити очки в матчі з Україною, як втратили і з Англією. Все можливо. Кожна гра в чомусь нова по-своєму і несе нові емоції. Згоден, що в таких «великих матчах» треба контролювати м’яч, але ми не настільки залежні від цього компонента гри, як хтось інший».

Він також відзначив, що загалом його команда не збирається відхилятися від свого стилю гри. «Я від команди можу вимагати лише те, щоб вони були сильними і демонстрували на полі те, на що здатні».

Віктор БРАНИЦЬКИЙ.

Харків.

До другого етапу — з першого місця

Футзал. Бразилія. Чемпіонат світу. Група «С». Україна—Китай. 4:2. Голи: Замятін, 20, 33, Макаєв, 36, Гу, 37 (автогол) — Гу, 19, Женг, 39. Аргентина—Гватемала. 2:1.

Підсумкова таблиця: Україна — 10 очок, Аргентина —10, Гватемала — 6, Єгипет — 3, Китай — 0. Суперниками збірної України на другому груповому етапі (Е) будуть команди Бразилії, Італії та Ірану. В іншій групі (F) змагатимуться: Росія, Парагвай, Аргентина, Іспанія.

Пропонуємо календар нашої збірної на цьому етапі. 11 жовтня (початок матчу о 18.30 за київським часом) Україна—Італія. 12 жовтня (18.30). Україна—Іран. 14 жовтня. (16.30). Україна—Бразилія. По дві найкращі команди з кожної групи продовжать боротьбу безпосередньо за нагороди в півфіналах, які заплановані на 16 жовтня. Поєдинок за «бронзу» відбудеться 18 жовтня. Фінал розпочнеться 19 жовтня о 16.30.

Знай наших!

Міні-футбол. На неофіційному чемпіонаті Європи серед поліцейських спортивних клубів у курортному місті Пореч (Хорватія), в якому взяли участь сімдесят дві команди із шістнадцяти країн, футболісти-любителі з числа правоохоронців Рівненщини вибороли третє місце.

Олександра ЮРКОВА.