На позачерговій двадцятій сесії Закарпатської обласної ради найрезонанснішими були рішення про скасування незаконних, на думку більшості депутатів, наказів міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка. Зокрема, про реорганізацію управління МВС України в Закарпатській області на головне управління, відсторонення від виконання обов’язків начальника УМВС області Віктора Чепака, звільнення з посади начальника ДАІ області депутата обласної ради Олександра Яцканича, введення в область підрозділу Внутрішніх військ. Депутати звернулися до перших осіб держави з вимогою звільнити Юрія Луценка. Відповідні листи надіслано на ім’я Президента Віктора Ющенка, Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко та Голови Верховної Ради Арсенія Яценюка.

1 жовтня голова обласної ради Михайло Кічковський звернувся телеграмою до Юрія Луценка з вимогою скасувати наказ про звільнення начальника УДАІ Олександра Яцканича. Голова ради вважає наказ незаконним, оскільки звільнений є депутатом обласної ради. А згідно із законом «Про статус депутатів місцевих рад», про подібні рішення міністр має попереджати обласну раду щонайменше за 15 днів до їх прийняття.

Нагадаємо: 30 вересня міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко, перебуваючи в Ужгороді, оголосив свій наказ про реорганізацію управління МВС України в Закарпатській області, відсторонив від роботи його начальника Віктора Чепака та звільнив Олександра Яцканича з посади начальника обласного управління ДАІ. Юрій Луценко назвав роботу закарпатської міліції провальною і оголосив про початок службового розслідування щодо діяльності начальника УМВС області та комплексної перевірки органів і підрозділів управління. Для перевірки створено робочу групу на чолі з першим заступником міністра Михайлом Клюєвим. 6 жовтня до області за наказом міністра введено підрозділ Внутрішніх військ.

29 вересня Закарпатський окружний адміністративний суд за позовом Віктора Чепака зупинив дію наказу міністра внутрішніх справ України №499 від 25 вересня 2008 року «Про реорганізацію Управління МВС в Закарпатській області» до ухвалення рішення по суті.

Ужгород.