Володимир Литвин у Луганську сказав, що указ Президента про розпуск парламенту був прогнозований. Сам процес формування коаліції показав, що вона не потрібна Президентові. Він вважає ненормальним, коли вищі державні особи звинувачують одне одного у державній зраді. Довго так не могло тривати. На жаль, заручниками цих розборок стали люди, стала країна. Указ Президента означає, що влада довела свою неспроможність. Президент, Прем’єр-міністр і Голова Верховної Ради — це люди однієї команди і ця команда довела, що ефективно працювати не може. Звернення Президента України до народу зроблено для оцінки діяльності керівників країни. І, на думку Володимира Литвина, ця оцінка має бути об’єктивна та адекватна.

Володимир Литвин вважає, що доля провини за достроковий розпуск Верховної Ради лежить і на самих парламентаріях. 450 народних депутатів за весь час не прийняли жодного ключового рішення і не зробили вдалих спроб знайти компроміс. Керівник фракції «Блок Литвина» сказав, що його політична сила братиме участь у парламентських виборах і спрогнозував, що явка на вибори може становити 60—65 відсотків.

У програмі дводенного перебування Володимира Литвина на Луганщині заплановано зустрічі з жителями Слов’яносербського та Новоайдарського районів.